....

Laddat ner mina bilder från pixbox. Det finns en hel del intressanta bilder. Vissa vet jag inte ens varför dom ligger där.

Tur han inte bits i alla fall.Spränga fram i galopp, ja tack

Idag blev det en tur med Tappi och D igen. Som sagt två skäckar på tur kan sluta hur som helst.
Det blev en tur till grustaget idag, springer inte den ena så springer den andra. Tappi körde den tekniken att matte kan minsann sitta där bak och dra och prata, han tänkte springa ändå. Det är inte superkul när ponny travar och jag försöker sakta av, då kör han galopp. Det blev en rejäl och roligt tur i vilket fall som helst. Eftersom Tappi gått 7 dagar i rad nu så ska han nog få vila imorgon.

Moa fick sig en slapp tur idag, vi körde bara till torpet och tillbaka. I grimma och reptömmar.
Det uppskattar jag med Moa, att hon vet vad som gäller. Det fungerar att bra att köra med rösten och hon gör inte mer. Hon traskar på i sitt tempo. Man hinner tänka och se sig omkring. Trevligt.


Löshoppning

Idag var det då löshoppningsdags.
Dom fick sig en omgång allihopa.
Kjarni var först ut. Han är rolig den lille ponnyn när han balanstravar omkring och tror han är snygg.
Vilket han såklart är, haha.
Men någon hoppteknik har han inte. Benen går åt alla håll och kanter, över kommer han, men det är knappt. Han hoppade bara två kryss några gånger. Han hoppade stuts några gånger också. Över kom han, men nåja. Vi får nog träna lite hoppning helt enkelt.

Shettisarna fick hoppa tillsammans då klockan hann bli mycket.
Dom är däremot duktiga dom små. Det blir fel ibland men då är det mest för att dom kommer tillsammans över hindret eller för att Moa får för sig att hon ska travhoppa över de högre hindrerna. Moa kommer över, hon har bra tryck i bakkärran. Men Tappi, nej han lyckas inte något vidare. Då flyger bommarna.

Imorgon ska L rida Kjarni så jag behöver bara koncentrera mig på shettisarna. Moa ska nog gå ett asfaltspass och Tappi ska nog ut och rusa med D.

Travträning x2

I kväll var det Moa och Kjarnis tur att terroriseras. Moa har ju vilat ett tag nu så det blev ett ganska lungt pass där jag mest kände igenom henne lite. Hon kändes okej, var pigg och glad. Det är alltid roligt och udda för att vara Moa. Jag är inte övertygad om att allt står rätt till, men får väl köra på lite försiktigt och se vad som händer. Idag tränade vi framdelsvändning och sedan trav ut från vändningen, hon blir gärna att hon tänker bakåt och det vill vi ju inte. Och bara några få steg och framåt sen så det inte blir ett tragglande med vändningarna i ett helt varv.Kjarni fick sig ett travpass i paddocken. Han var fin idag, travade på bra så vi körde lite tempoväxlingar med bra resultat. Jobbade till sist mest ifrån marken ändå och petade på lite ben och lösgjorde bogen. Jag glömmer gärna bort frambenen nämligen och bara jobbar med bakbenen. Då blir det gärna att han fuskar med dom, såklart.

Imorgon ska vi löshoppa!

Positiva hästar

Idag har jag jobbat med både Kjarni och Tappi. Dom var pigga och engagerade båda två i träningen, väldigt roligt.
Tappi jobbade jag på lång tygel, vi började bara med att fytta sidled och gå på rakt spår. Det har han nämligen väldigt avårt för. Han rinner gärna iväg alldeles för mycket och då blir det att vi bara går sidförande. Men idag fungerade bra att skifta mellan sidförande och rakställd. Sen kämpade vi med öppna i både skritt och trav. Idag släppte det! Det som vi kämpat med massa, en avslappad ponny som jobbar igenom hela kroppen. Helt plötslig förvandlades den trippiga lilla ponnytraven till en stor och avslappnad trav med steg (och här kan jag meddela då att jag pratar utifrån Tappi, haha. Det blir inte jätte trav när ponny bara är typ 95 cm i manken). Jag fegade ur och saktade av efter bara några steg och då hände det igen, framåt neråt sökningen bara fanns där. Idag var det verkligen ett underbart pass! Vi höll inte på länge dock, just för att jag blir feg och inte vill förstöra det som vi fick igenom precis.

Kjarni fick sig ett pass på lina idag bara. Jag kände mig oengagerad till en början, finns det något värre än att longera? Det brukar Kjarni också anse är trist. Men jag orkade inte heller tömköra då jag var för trött. Så lina blev det. Men han var så positivt inställd till det idag så det smittade av sig till mig. Det blev först lite sidförande där jag var noga med hur han placerade benen och att han inte fuskade med fram, han gör gärna det, inte flyttar dom i kors utan hasar omkring med dom så smidigt som möjligt. Sen blev det trav, han börjar förstå S-ljudet nu. Jag kör ju nästan bara på S-ljudet så det har automatiskt blivit att han fått acceptera det. Vilket han gjort bra. Vi gjorde i alla fall lite tempoväxlingar i traven med hjälp av rösten då. Det är så roligt att han har en så stabil trav nu. Så man kan sitta och jobba lite i traven och inte bara vimsa omkring!

Det är bra med snö, kan fuska till lite aktion ;-) Vilket han i vanliga fall totalt saknar!

Två skäckar på tur

Idag var det mörkertur som stod på schemat. Tappi var min ponny som skulle terroriseras, vi hade sällskap av I med D. Dessutom var planen att ha galoppträning på hägnevägen. Redan där borde vi ju förstått hur det skulle sluta, men men.

Tappi var pigg och glad, lite väl pigg ett tag där och ville gärna dra om och ligga först. I slutet blev han trött däremot. Då tränade vi på halter medans I och D fortsatte med sitt. Det gick riktigt bra!
Väl hemma var han trött men nöjd. Vi skrittade dock lite på grusvägen för hand sen innan han fick mat. Sen slogs vi lite, jag tyckte nog att han skulle ha ett täcke på sig eftersom han var svettig från topp till tå. Det tyckte inte Tappi, som avskyr täcke. Han vann idag...


Råttan Tappi

Idag skyndade jag mig till stallet för att hinna komma ut innan det blev mörkt, jag är ju hemma med gammelhunden som inte vill vara själv på dagarna. Tog först bara in Kjarni för jag tänkte rida en sväng. Sen fick jag ett infall och tag in Tappi också för att ha med honom som handhäst. Att jag aldrig lär mig. Trots att han var duktig idag är han ändå jobbig.

Travade mest idag och vi försökte oss på en galopp. Kjarni tycker hela tiden det är en dum idé att ha med Tappi alls. Han bara bits och är jobbig. Att dessutom galoppera med den lilla råttan hängande vid benen är ju väldigt jobbigt. För antingen hänger råttan vid benen eller så rejsar han förbi med sänkt huvud. Tappi har kommit på att om man sänker huvudet och springer som sjutton är det svårare för matte att hålla mot. Han är väldigt nöjd med att kunna detta. Kjarni tyckte vi skulle hålla oss till skritt och trav sen, det gjorde vi. Jag höll med honom.

Såhär gör han som handhäst om han hinner innan jag surar alldeles för mycket. Idag skötte han sig dock. Tur jag har snälla Kjarni, eller i det här fallet. Otur kanske.
RSS 2.0